2005. december 27.:
A 2005-ös év utolsó Moby Dick buliján 19 óra körül lép színpadra a zenekar Kecskeméten, a Városi Sportcsarnokban! Az ezt követő több mint egy hónapban pedig teljes erővel folytatódik a felkészülés a február 10-i jubileumi koncertre! Addig is boldog új évet kívánunk mindenkinek! Találkozzunk 2006-ban is!

Az év utolsó honlap frissítéseként pedig felkerültek az október 15-i miskolci koncert képei! Nézd meg, mert jók! :)


2005. december 23.:
Sziasztok! Felkerültek a legutóbbi koncerteken készült fotók! Rengeteg ember, nagyon jó hangulat, reggelig tartó bulik! Sopron, Nagykanizsa, Eger, Tatabánya... Mindez a Fotóalbum-ban!

Karácsony után felkerülnek a jublileumi PeCsa koncert részletes információi is! Fontos azonban már most elmondanunk, hogy heteken belül több nagyvárosban is kaphatóak lesznek jegyek a bulira, méghozzá 500Ft kedvezménnyel! Budapesten a Headbanger, Hammer Zenebarlang és Shark üzletekben már a mai naptól árusítják a kedvezményes jegyeket!
Másik jó hírünk, hogy a nagyszámú erdélyi érdeklődésnek eleget téve, egy rendkívül kedvező árú különbusz is indul a koncertre Székelyudvarhelyről, amely több városban is megáll majd. Ezzel kapcsolatos információk a www.zeneudvar.ro címen találhatók!

Hamarosan jelentkezünk, de addig is jó pihenést és sok boldogságot kívánunk mindenkinek a szeretet ünnepén!


2005. december 12.:
Holnap este mindenkinek "jusson eszébe", kedden Moby Dick klip premier a VIVA Megawatt-ban! A Jusson eszébe című dalról készült video letölthető lesz a honlapról is, várhatóan már ma éjjeltől! (Közvetlen link itt, vagy keresd a Letöltés menüben!)

További klip hírünk, hogy a Fürgerókalábak "álmetalista-pózerbrigád" (TM) elkészült a Tribute to Moby Dick Bálna Vad Ászok lemezen hallható Na, mi van? képi változatával is, amely a dal címére kattintva megtekinthető.


2005. december 7.:
A Gyalogló Chat szervezésében Karácsonyi játék indult, melynek egyik nyereménye egy dedikált Moby Dick CD lesz! A játék szabályai szerint, a Moby Dick honlapon is elrejtettünk egy szót tartalmazó képet, melyet meg kell keresni (segítségül: egyik almenüpontunk látható helyére tettük ki a képet). Ezt a szót, valamint a játékban résztvevő többi honlapról összegyűjtött 1-1 szót a végén egész mondattá kell alakítani, ami egyben a megfejtést is jelenti! Hogy mely honlapok vesznek részt a szókirakós játékban, azt 1-1 segítség formájában megtudhatod ezen az oldalon. A nyereményekről és a játék leírásáról is az előbbi link alatt tájékozódhatsz! Jó kattintgatást!


2005. november 22.:
Honlapunk frissült a pécsi, valamint a veszprémi koncerten készült fotókkal!


2005. november 15.:
November 17-én, csütörtökön 16:30-tól, a VIVA élő Interaktív című műsorában Smici, Kalapács Józsi és a wackoros SlayerCsabi lesz a vendég. A műsor ideje alatt kérdezhetitek őket, főként a héten megjelent Tribute lemezről, a következő elérhetőségeken: SMS: 0620/2020333, az adás telefonszáma: 061/8771550, e-mail: interaktiv@vivatv.hu. Chat a műsor ideje alatt, a trefort.net chat "vivainteraktiv" szobájában érhető el.


2005. november 6.:
A tribute.hu oldalon már előrendelhető a Tribute to Moby Dick - BálnaVadÁszok lemez CD-n és kazettán!


2005. november 1.:
A napokban elindul a november 14-én megjelenő Moby Dick Tribute lemez weblapja >> www.tribute.hu

A különlegességekkel tarkított anyag hamarosan előrendelhető lesz CD-n és kazettán!


2005. október 26.:
December folyamán még három városban találkozhattok velünk élőben: Eger, Tatabánya és Kecskemét sportcsarnokait "támadjuk" meg, az év utolsó nagy fesztivál megmozdulásai keretében! Gyertek és találkozzunk!
Ennél aktuálisabb hírünk, hogy a veszprémi koncert másnapján Smici is fellép a PeCsában tartandó N.O.F. Fesztiválon, néhány dal erejéig az Akela speciális vendégeként!


2005. október 23.:
2006. február 10-én ünnepeljük a zenekar 25 éves jubileumát a Petőfi Csarnokban, egy nagyszabású és vendégekkel tarkított show keretében!

Ezen ünnep "előszeleként" a november közepén megjelenő Tribute lemezre (amely Bálna Vad Ászok címen lát napvilágot) már minden előadó elkészítette zseniális Moby Dick fel/átdolgozását, amelyért hatalmas köszönet illet meg minden résztvevő zenekart: Ossian, Depresszió, Ganxsta Zolee és a Kartel, Junkies, Zanzibar, Black-Out, Akela, Cool Head Clan feat. Jaya Hari das, Auróra, Cadaveres, Casketgarden, Echo Of Dalriada, Fürgerókalábak, Nadir, Wisdom, Wackor, Watch My Dying, Wall Of Sleep. Valamint hallható lesz a lemezen a "Legyél jó" meglepetés verziója is, a Moby Dick akusztikus újraértelmezésében, mindezt Kalapács Józsi és Rudán Joe duett előadásában! A hazai rocktörténelemben unikumként megjelenő lemez fogadtatását mi is izgatottan várjuk!


2005. október 21.:
Fotóalbumunk ezúttal a csolnoki koncerten készült néhány képpel bővült.


2005. október 5.:
Október 7-én, pénteken, este 7 órakor startol őszi turnénk. Ennek keretében 7 városba jutunk el 7 héten belül :-) Zalaegerszeg, Csolnok, Pécs, Miskolc, Veszprém, Sopron, Nagykanizsa... Várhatóan ezek lesznek az idei év utolsó Moby Dick bulijai, amelyet követően kisebb pihenőre megy a zenekar, de csak koncertek tekintetében! Gyertek és találkozzunk!

A Moby Dick Tribute lemez Bálna Vad Ászok címen, november 14-én jelenik meg, sok fantasztikus előadóval, és sok fantasztikus dallal! :) További részletek hamarosan!


2005. október 3.:
Szia! Többen is kértétek, ezért felkerült néhány wallpaper a képernyő "tapétázására", valamint gitározni vágyóknak két dal (Ámen, Happy End) TAB kottája, GuitarPro4 verzióban. Mindezeket a Letöltés menüben találod.


2005. szeptember 26.:
Ahogyan korábban ígértük, felkerültek a 2005-ös tavaszi/nyári események képei! Fővárosi lemezbemutató, Kecskemét, Győr, Ócsó Feszt., Agárd, Sopron (VOLT), Szolnok, Zenta, Székelyudvarhely, Velence (EFOTT), Sziget, Szeged (SZIN)... Éld át újra!


2005. szeptember 13.:
Mint már biztosan hallottátok, Székelyföldön óriási pusztítást okozott az árvíz, azon területeken is, ahol néhány hónappal ezelőtt még önfeledten és mit sem sejtve koncerteztünk. Szeretnénk kérni, hogy lehetőségeitektől függően, minél többen segítsetek a bajba jutott barátainkon! Adományokat - akár online módon is - többek közt ezen a címen lehet küldeni, valamint közvetlenül a 1749-es segélyvonalat tárcsázva, amellyel hívásonként 200Ft-tal támogatod a bajba jutottakat. Köszönjük!


2005. szeptember 8.:
Felkerült a Letöltés menübe egy rendhagyó industrial remix a Lélekromboló torpedó-ról, amelyet a Hi-Tech Coffee Production követett el. Exkluzív, csak itt és most...
Valamint megújult Fórumunk is! Mostantól minden regisztrált felhasználó személyre szabható adatlappal is rendelkezik. Lehet nick képet feltölteni, és egyéb adatokat is megadni magatokról. Részletekért keressétek bejelentkezés után a "Beállítások" almenüt.


2005. szeptember 7.:
Moby Dick Tribute hírek! A várhatóan novemberben megjelenő Tribute lemezről külön honlap indul majd el, ahol megtalálható lesz minden info, bemutatkoznak a lemezen szereplő zenekarok, akik exkluzív interjúk keretében mesélik el, hogy milyen élmények, történetek fűzik őket a Moby Dick-hez! A különleges zenei csemege a Hammer Records gondozásában jelenik meg.


2005. augusztus 21.:
Sziasztok! A kiadós és jóhangulatú nyári koncertjeinket követően, már folyamatosan körvonalazódnak őszi megmozdulásaink is. A zenekar hosszú történetében először, többek közt a Nógrád megyei városban, Balassagyarmaton is játszik szeptember 9-én, amely a RockTáncház szezonnyitó koncertje lesz, valamint október 8-án Csolnokon, a Metal Falu Fesztiválon lépünk fel, ahol ezidáig még szintén nem fordult meg élőben a Moby Dick. A dátumokat folyamatosan frissítjük.

A továbbiakban egy felhívást teszünk közzé. Akit érint, annak várjuk jelentkezését e-mail elérhetőségünkön: Egy készülő dokumentumfilmhez várjuk azok jelentkezését, akik a hírhedt 1984-es Pusztavacsi "Békefesztivál"-ról rendelkeznek bármilyen tárgyi, képi és egyéb személyes dokumentumokkal, emlékekkel, élményekkel, melyeket rendelkezésünkre bocsátanának!


2005. augusztus 17.:
Sziasztok! Frissült a Fotóalbumunk, több mint 340(!) képpel, amelyben egy régi elmaradással kedveskedünk Nektek! Végre felkerültek a sokak által kért 1998-as időszakig több, jelentősebb koncertünk képei, valamint promóciós fotók, karikatúrák, stb... A frissítések közt találhattok még 2003-2004-ből néhány stúdiózás és rádiós interjú során készült fotót, koncert képeket, valamint a Lélekromboló torpedó klipforgatásán készült exkluzív fotósorozatot is!

A 2005-ös fesztivál szezon képeivel is hamarosan jelentkezünk itt a honlapon, de addig még hátra van néhány jelentős koncertünk! Gyertek és találkozzunk!


2005. július 14.:
Sziasztok! A 2005-ös nyár legnagyobb túrájára készül a zenekar! Sopron - Zenta - Székelyudvarhely - Sopron. A több mint 2000 km-es úton 2 bulit nyomunk. Mindkettőt a határontúli területek legnagyobb magyar kulturális rendezvényein. Köszi mindenkinek a kitartó bíztatást és meghívást! 2 év után ismét Délvidéken és Székelyföldön játszik a Moby Dick! Gyertek és találkozzunk!


2005. június 14.:
Sajnálattal közöljük, hogy a június 18-án megrendezésre kerülő debreceni Rock Nights Fesztivál elmarad! A váratlan problémáról a szervezők a mai nap értesítették a zenekarokat. A fesztivál egy őszi időpontra kerül át, ahol a megváltott jegyek érvényesek lesznek, vagy visszválthatók a vásárlás helyszínén.

Kicsit könnyedebb hírünk, hogy a Lélekromboló torpedó klipje bekerült a legtöbbet játszott dalok közé a Viva TV-n, és ezzel az egyetlen hazai metal video, amit a zenecsatorna nappali adásaiban is látni lehet. Köszönjük hogy ennyien kéritek a dalt!


2005. június 7.:
Ismét frissült a Koncertek menü! Újabb határontúli meghívást kaptunk, ezúttal Szlovákiába. A Somorjától 5km-re található Bacsfán, idilli környezetben kerül megrendezésre a II. Ócsó Feszt, ahol június 24-én, 'ócsó' belépőjegy árak mellett sok szeretettel várunk mindenkit!


2005. május 24.:
Két év után ismét Vajdaságban a Moby Dick! A délvidéki magyarság legnagyobb kulturális rendezvényére, a zentai Nyári Ifjúsági Játékokra kaptunk meghívást, ahol július 15-én, az est főzenekaraként lépünk színpadra!
Egyik koncertünkkel kapcsolatos fontos változás: Az idei kunszentmártoni Rockfesztivál, a Körös vidékének áradása miatt új helyszínen, a szolnoki Olaj Sportcsarnokban kerül megrendezésre!


2005. május 1.:
Köszönjük mindenkinek, aki eljött a tegnapi PeCsa bulira! A hangulat ezúttal is szenzációs volt! Egy igazi nyárindító fesztivált élhettünk át közösen, és ezzel a lendülettel vetjük be magunkat az elkövetkezendő eseményekbe. Érdemes figyelni a Koncertek menüt, hiszen felkerültek a jelentősebb fellépések dátumai. Már biztosan ott leszünk a SE NAP SE HOLD lemezbemutató programjával a következő városokban: Kaposvár, Sopron, Kecskemét, Győr, Debrecen, Agárd, Kunszentmárton, Székelyudvarhely, EFOTT, Sziget Fesztivál, Szombathely, Székesfehérvár.

Sokan kérdeztétek, hogy a Lélekromboló torpedó klipje mikortól lesz látható a honlapon. A választ mostantól megtaláljátok a Letöltés menüben...


2005. április 7.:
Leforgattuk a Se Nap Se Hold album első videoklipjét, a Lélekromboló torpedó című dalhoz! Nemzetközi szintű filmes gárdával, világszínvonalú technikával dolgozhattunk együtt, amelynek végeredményét mi is kíváncsian várjuk! Jelenleg az utómunkák zajlanak, Magyarország egyik neves trükkműhelyében. A klip premierje április 19-én, 22h órakor lesz a Viva TV-n, valamint letölthető lesz innen, a weblapról is!


2005. április 1.:
A Se Nap Se Hold a megjelenés hetében a MAHASZ lista 4. helyén nyitott! Köszönjük Nektek! Az április 30-i, fővárosi lemezbemutató fesztivál saját weblapja elérhető a heavymetal2005.gportal.hu címen!


2005. március 26.:
Boldog Húsvétot, és szép tavaszt kívánunk Mindenkinek! Megjelent a SE NAP SE HOLD! Az eltelt alig egy hét alatt rengeteg e-mailt, levelet, telefont kaptunk! Köszönjük Nektek a sok pozitív visszajelzést! Minden vélemény fontos számunkra!

Az április 30-i lemezbemutató PeCsa koncertre rendelhetők jegyek interneten is, amelyet utánvétellel, postai úton kapsz meg, így ha nem jutsz jegyirodák közelébe, vagy ezt a kényelmes megoldást választanád, akkor "jusson eszedbe" ez a lehetőség!

A Fotóalbumba felkerültek a soproni koncerten, valamint a budapesti dedikálás során készült fotók. Még egy jó hír, hogy a nyár folyamán ezúttal is eljutunk Erdélybe! Figyeljétek a mindig aktuális Koncertek menüt!


2005. március 18.:
Időpont változás! Az április 23-ra meghirdetett kaposvári koncertünk időpontja két héttel későbbre, május 7-re módosult. Az elővételben megváltott jegyek érvényesek!
Új koncert dátumok: június 4-én Győrben, június 18-án Debrecenben játszunk!

Hétfőn (március 21-én) album megjelenés és dedikálás Budapesten, a Villányi út 10. szám alatt! Szeretettel várunk mindenkit!


2005. március 7.:
SE NAP SE HOLD CD, limitált DVD-vel!
Az új Moby Dick album Magyarországon úttörő módon, limitált bónusz DVD-s változatban is napvilágot lát majd! A limitált első széria bónusz DVD-je, az 1995-ös Sziget nagyszínpados koncert teljes felvételét tartalmazza!

Természetesen ennél a verziónál is van előrendelési akció és ajándék poszter!

Ha már megrendelted a sima CD-s változatot, és mégis inkább a limitált CD+DVD-s verziót szeretnéd megvásárolni, akkor rendeld meg a WebShop-ban, és törölni fogjuk korábbi előrendelésed!


2005. március 2.:
A Diszkográfiába felkerültek a SE NAP SE HOLD dalszövegei, valamint ugyanott belehallgathatsz néhány ÚJ DALBA is!

DEDIKÁLÁS a megjelenés napján:
2005.03.21. 16h, Budapest, Hammer Zenebarlang


2005. február 28.:
SE NAP SE HOLD előrendelés!
A Metalindex Shop-ban már a mai naptól előrendelheted a SE NAP SE HOLD albumunkat, méghozzá akciós áron! Ha március 21-ig, a megjelenés napjáig megrendeled a CD-t, akkor 3000Ft helyett mindössze 2500Ft-ba, a kazetta pedig 1500Ft helyett 1200Ft-ba kerül. Továbbá minden előjegyzéshez ajándék poszter jár!


2005. február 23.:
Sziasztok! A stúdióból jelentjük! Elkészültünk a SE NAP SE HOLD című 11. Moby Dick lemez végső munkálataival is, amely misztikus véletlenként, március 21-én, pontosan nap-éj egyenlőségkor kerül majd a boltok polcaira!

A honlapon már a megjelenés előtt belehallgathattok majd néhány vadonatúj dalba!

Március 21-én, 16 órától közönségtalálkozóval egybekötött dedikálást tartunk Budapesten, a Hammer Zenebarlangban (XI.ker. Villányi út 10.) Az országban elsőként itt lesz kapható az új CD/MC! Mindenkit szeretettel várunk!


2005. január 17.:
Hírek a stúdióból! Hamarosan elkészülünk az új lemez felvételeivel, amely ezúttal is Sopronban került rögzítésre. Az egy tucatnyi új dal keverésére Dunakeszin kerül sor, és ami talán ennél sokkal fontosabb, hogy a korábbi munkacímből végül nem lett végleges. A március 21-én megjelenő Moby Dick lemez "SE NAP SE HOLD" címmel kerül majd boltokba!


2005. január 14.:
Február 12-én "R.I.P. DIME!" emlékest lesz a budapesti Wigwamban. Az est fellépői közt lesz Mentes Norbert és Hoffer Péter is! Kapunyitás 20h-kor.


2005. január 4.:
December 29-én, a debreceni Főnix Csarnokban zártuk a 2004-es évet. Ezen forró hangulatú buli képeit megnézhetitek a Fotóalbumban!