2002. december 24.:
SZILVESZTERI JÁTÉKOT INDÍTOTTUNK! A helyes válaszadók között zenekari meglepetéseket sorsolunk ki a szilveszteri Moby Dick koncerten, amelyeket akkor és ott, a zenekar ad át személyesen! A következő kérdésekre várunk választ:

1.) Ki született a zenekarban Nyilas csillagjegy alatt?
2.) Ki a Vízöntő a zenekarban?
3.) Játszott-e már a zenekar Szilveszterkor, és ha igen, melyik évben?

A válaszokat a jatek @ moby-dick.hu e-mail címre várjuk, december 30-án éjfélig. Nevedet vagy a FÉMSZILVESZTER koncertjegyed sorszámát add meg, ezzel azonosítunk a sorsoláson!
TALÁLKOZUNK SZILVESZTER DÉLUTÁN A PECSÁBAN!


2002. december 18.:
A honlapunk által is beharangozott szombathelyi fesztiválon, a rendezők inkorrekt döntése miatt a MOBY DICK nem lép fel! Hasonló helyzetbe került a Pokolgép együttes is. A szervezők a felkért együtteseket "kicserélték" és helyükre amatőr zenekarokat szerződtettek. Ezt a lépésüket azután tették meg - nem tájékoztatva erről az említett zenekarokat - hogy a fesztivált hirdető plakátok december eleje óta ki voltak ragasztva. Az észrevételeket a buli szombathelyi szervezőjénél, Németh Tibornál lehet megtenni: Tel. 0660-377-946


2002. december 12.:
Péntek 13-án, 6 év elteltével újra önálló koncert lesz SOPRONban, a HANGáRban. A bulival kapcsolatban interjút olvashattok a soproni ÁSZ magazin tolmácsolásában.


2002. december 3.:
A Firewater Video Clip site-ról letölthető a Zsibbad az agyam klip.


2002. november 8.:
Rendhagyó, ÉVZÁRÓ MOBY DICK FÉMSZILVESZTER lesz BUDAPESTEN, a PETŐFI CSARNOKBAN! Részletek hamarosan a honlapon! Valamint december 28-án, Szombathelyen tart ünnepi kiképzést a zenekar! Figyeld a Koncertek menüt!


2002. november 6.:
Agyzsibbadás ellen nézd a Musicmax zenecsatornát, ahol mostantól kérheted a Moby Dick klipjét is! Interaktív extrém rockzenegép, a heavy metaltól a hardrockig. Klipvonal: 0690/555-777. A hivás után add meg a klip kódját: 773. Egy hiváson belül akár másodpercenként is voksolhatsz, a kód többszöri megadásával. A hívás díjazása másodperc alapú (6Ft/mp). Vagy dobj SMS-t a 0690/622-622-re, 773 szöveggel. A videoklip aktuális helyezését a képernyőn követheted.


2002. november 1.:
"A Visszatérés éve" címmel exkluzív interjút olvashattok.


2002. október 10.:
Az idei év még tartogat pár Moby Dick koncertet az ország keleti és nyugati régiójában is. November 15-én Debrecenben, a Lovardában (Shock! Fesztivál), valamint december 13-án (péntek) Sopronban, a Hangár-ban játszunk! Mindenkit szeretettel várunk! Ne hagyjátok ki a bulikat, mert egy ideig nem leszünk élőben láthatók. A háttérben komoly munkálatok folynak, amikről hamarosan bővebben is olvashattok!


2002. szeptember 1.:
A zenekar visszatérésének pillanataiból készült montázst láthatjátok egy új klip formájában, amely a Zsibbad az agyam dalra lett összevágva. A klip elsőként a hétfői Zúzdában (Viva+), majd szombattól a Fémforrásban (Satelit) lesz látható.


2002. augusztus 10.:
FIGYELEM! A Moby Dick szigeti buliját követően, a zenekar 4x4 méteres színpadi háttérvásznának nyoma veszett! Kérjük, akinek tudomása van a vászon hollétéről, az e-mailen jelentkezzen. Köszönjük!


2002. július 30.:
A Moby Dick megtisztelő meghívást kapott a nagy hagyományokkal bíró SITKEI ROCK FESZTIVÁL-ra, amelyet a "kis magyar Woodstock"-ként emlegetnek. A rendezvényt 1986-ban szervezték meg először a sitkei romos kápolna felújításáért, amely azóta már rekonstruálva lett. A többek között Balázs Fecó nevéhez fűződő eseménysorozat sikere folytatást követelt, amely idén augusztus 31-én kerül megrendezésre. Részletek a Koncertek menünél.


2002. július 9.:
Hazai pályán, a VOLT Fesztiválon adott top-hangulatú bulit a Moby Dick! Itt készített interjút Mentes Norbival és Gőbl Gáborral a VIVAPLUSZ-os Zsu. Ezt, és a koncertről készült bejátszást láthatjátok csütörtökön, 20h-tól a VIVAPLUSZ-on!


2002. június 28.:
Figyelem, változás! Kecskemét város-vezetőségének határozata alapján a ZED! Fesztivál nagyszínpadának programja, a lakossági panaszok miatt csak este 10h-ig engedélyezett, emiatt a Moby Dick koncert 18:45-re lett előrehozva!


2002. június 27.:
A május 11-i PeCsa buliról külön fotósorozat kapott helyet a Shock! rockmagazin oldalán!


2002. június 19.:
Új képek a Galériában! 86 exkluzív koncert és civil fotó a visszatérés pillanataiból! Figyeljétek a Koncertek menüt, ami ismét bővült, ezúttal a III. Sümegi Rock Fesztivállal.


2002. június 6.:
Új koncertbeszámolók: Astrodick 2002 (PeCsa) és Mohol (Vajdaság). Galéria frissítés hamarosan!


2002. május 17.:
Ismét kuriózum értékű Moby Dick koncert lesz! Június 1-én, ezúttal déli szomszédainknál a Vajdaságban, MOHOL településen játszik a banda! Részletek a Koncertek menüpontban!


2002. május 13.:
A show-nak folytatódnia kell! A nyár folyamán újra találkozhattok a zenekarral a nagyobb fesztiválokon! Ahol biztosan lesz Moby Dick: Metszéspont, Zed! (Wanted), Volt, Hegyalja és Sziget Fesztiválok. Részletek hamarosan a Koncertek menüpontban!


2002. május 10.:
Figyelem minden érintettnek! A soproni különbusz a PeCsába 15:30-kor indul a Petőfi térről. Csornán 16:30-kor lehet csatlakozni, Győrből 17h-kor indul tovább a Kazinczy Gimnázium előtti térről! Aki hallja, tudja, adja tovább!


2002. május 7.:
A Moby Dick újjáalakulása és a PeCsa buli kapcsán több nagy zenei portál is hírt adott a bandáról! A következő helyeken exkluzív Moby Dick interjúkat olvashattok: Kisalföld, Shock!, Zenefórum, Heavymetal.hu. A KAPCSOLATOK menüben található partnerek oldalain is vadászhattok friss Moby Dick hírek után!


2002. május 6.:
Megjelent a májusi Metal Hammer! Benne részletes interjú a Moby Dick-kel! Az PeCsa koncert közeledtével egyre több mindenről számolhatunk be, érdemes lesz tehát rendszeresen figyelni a Hírek rovatunkat!


2002. május 5.:
Véget ért TIPPELŐS JÁTÉKunk! Köszönjük a sok tippet, örülünk hogy ennyien játszottatok! A kérdésre adott helyes válasz 51 !!! Tehát Budapesten 51 koncertje volt a zenekarnak 1988. és 1998. között! 3 telitalálatos tipp érkezett, így nem kérdéses, hogy mindhármuk (hétfő, T-vadar és Attila) póló és StagePass tulajdonosként várhatják a szombati PeCsa szuperbulit! Gratulálunk a nyerteseknek, akiket e-mailben értesítettünk a nyeremények átvételéről!


2002. május 2.:
Figyelem! A VIVA+ TV-n május 7-én, kedden 19 órától az "IZÉ" vendége Smici és Gábor lesz. Philip az újjáalakulás kapcsán beszélget a Dickerekkel!


2002. április 27.:
Elkészült a Moby Dick vadonatúj póló kollekciója!


2002. április 26.:
Koncertbeszámoló a Total Hard In Transylvania - erdélyi villámturnéról.


2002. április 23.:
Belehalt súlyos sérüléseibe Simon Tibor, a Sopron labdarúgócsapatának vasárnap hajnalban brutálisan megvert vezetőedzője. A 37 éves szakvezetőt koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a budapesti Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, sajnos eredménytelenül.
Talán furcsának találjátok, hogy beszámolunk a szomorú hírről, de a Moby Dick és Matáv Sopron FC kapcsolatát nem csupán Sopron város neve köti össze. Gőbl Gábor, a futball klub marketing-vezetőjeként személyes baráti és munkakapcsolatban állt Simi-vel, valamint februárban a zenekar készítette el a Sopron megújított futball indulóját, mint ahogy erről korábban már beszámoltunk.
Simon Tibor 1965. szeptember 1-jén született Budapesten. A Pénzügyőrben kezdett futballozni, 1984-ben a Ferencvároshoz került. Itt lett élvonalbeli játékos, 1991-ben Magyar Kupát, 1993-ban, 1995-ben és 1996-ban bajnokságot nyert a zöld-fehérekkel. Az 1995/96-os idényben tagja volt az eddigi egyetlen magyar Bajnokok Ligája-résztvevő csapatnak. Simon tizenhat alkalommal szerepelt a válogatottban. Edzőként a BVSC, a REAC és a 2002-es tavaszi idény elejétől pedig a Sopron együttesénél dolgozott.
Nyugodj békében!


2002. április 17.:
A héten volt szerencsém látni a zenekar erdélyi bulik előtti utolsó próbáját Sopronban. Jól láthatóan a felkészülés véget ért, mindenki útra kész!
A hangulat baromi jó, a srácok hatalmas lendülettel és lelkesedéssel nyomják a dalokat. Jó volt együtt látni újra ezt az erőteljes bandát, úgy gondolom, minden rajongó elégedett lesz, és megkapja azt, amire számít!

Mint ahogy a Rockinformban már olvashattátok, Hofi 1998. után is aktívan folytatta dobos pályafutását, és úgy alakult, hogy lekötött szerződései miatt az elkövetkezendő bulikon nem tud részt venni! A hirtelen keletkezett űrt Bertalan Balázs tölti be, akiről nyugodt szívvel állíthatom, hogy a létező legjobb választás volt, amikor a csapat mellette döntött! A szakmában már komoly rangot kivívott Strong dobos örömmel vállalta az ős-Dickerek felkérését!

1250 nap telt el azóta, hogy a MOBY DICK négy tagja utoljára beült volna a zenekart szállító mikróbuszba. Szarvas Gyula, a csapat sok vihart megjárt pilótája nem mindennapi útra készül: "Megmondom őszíntén, húzós nap lesz a holnapi. Reggel 6 órakor indulunk Sopronból, és legkésőbb 21 órára szeretnénk Sepsiszentgyörgyre érni. 1000 kilométeres lesz az út, ami azért nem piskóta, ismerve a romániai útviszonyokat. Az utazó létszám 15 fő. Nagyon örültem a hírnek, hogy összeálltak a fiúk, mert igazán rendes srácok, mentesek minden sztárallűrtől, és jó néhány jópofa történet jut eszembe a régi turnézások időszakából."

Mint kiderült, hatalmas bulik elé nézünk, melyekről természetesen beszámolunk a honlapon!


2002. április 14.:
JÁTÉK!!!: Nyilvános tippelős játékot indítottunk a FÓRUM-ban!


2002. április 13.:
Sopron és környékiek figyelem! A május 11-i PeCsa koncerte különbusz indul Sopronból, a Petőfi térről. Indulás 14 órakor. Minden busszal utazó rajongó emlék stage pass-t kap, amivel már a kapunyitás előtt bejuthat a csarnokba. A koncert előtt színpad vizit, belehallgatás a soundcheckbe, és látogatás a backstage-be, a színfalak mögé! Részvételi díj: 2000 Ft + belépőjegy.


2002. április 8.:
Már vágjuk a centit, a visszaszámlálás megkezdődött! A csapat gőzerővel készül az erdélyi bulikra, és a május 11-i PeCsa-Mega Showra! A mindenkori legfrissebb Koncert információkat, részleteket mostantól a fenti menüpont alatt találjátok!


2002. április 6.:
Az áprilisi ROCKINFORM-ban - amely a magazin 100. jubileumi száma - 2 oldalas Moby Dick interjút olvashattok! A METAL HAMMER mostani és a következő, májusi számában szintén kiemeltem foglalkoznak majd a zenekarral. Továbbá nézzétek a FÉMFORRÁS-t a SATeLIT TV-n, ahol mostantól Moby Dick csemegék várhatók, valamint április 27-én MOBY DICK SPECIAL műsor lesz, friss interjúval, klipekkel!


2002. március 25.:
A sokak által feltett kérdésre, hogy a már beharangozott erdélyi bulik mellett mikor lesz végre Magyarországon is koncert, a válasz megérkezett! Három és fél év elteltével, május 11-én a Petőfi Csarnokban egy gigantikus show-val lép ismét színpadra a Moby Dick! A koncerttel kapcsolatban Smici a következőket mondta:
"Jobbak leszünk, mint valaha! Nem sétagaloppra és nosztalgiabulira készülünk, a visszatérés intenzív és kirobbanó lesz! Erről mindenki maga is meggyőződhet május 11-én szombaton, Budapesten a Petőfi Csarnokban. Aki volt már Moby Dick koncerten, az tudja mire számíthat. Hatalmas fény és hangorgia, elsöprő hangulat, össznépi éneklés és kézerdő a magasban. A technikán és látványon mi soha nem spóroltunk, maximális kiszolgálást akarunk nyújtani, senki nem távozhat csalódottan a csarnokból! Március eleje óta teljes intenzitással próbálunk. A csillagok állása kedvező, ez az év a Moby Dick számára sokat ígér!"
Jegyek válthatók elővételben minden ismert jegypénztárban, a helyszínen, valamint a HEADBANGER, HAMMER ZENEBARLANG, SHARK, METAL BUNKER, és az ELEKTROMOS KROKODIL póló- és hanglemezboltokban.


2002. március 19.:
Különleges ajánlat a TOTAL HARD IN TRANSYLVANIA Turnéra: Ha szeretnél ott lenni az ERDÉLYI VILLÁM TURNÉN, találkozni a Moby Dick tagjaival, és mindezt tartalmas kirándulásokkal is egybekötni, akkor várjuk jelenkezésed! Részvételi díj: 19.900 Ft, amely magában foglalja az utazás és szállodai díjakat, és a koncertek belépőjegyeit.


2002. március 5.:
MOBY DICK KONCERT!!!
4 ÉV UTÁN FELTÁMAD A LEGENDA! A február 23-i AKELA bulin SMICI sejtelmesnek tűnő bejelentést tett a MOBY DICK újjáalakulással kapcsolatban. Gőbl Gábor basszer ez ügyben a következőket mondta a honlapnak: "Mostmár visszafordíthatatlan a folyamat, és gondolom ez jó hír minden DICK-FAN számára! Lesz MOBY DICK! Az elmúlt hétvégén ámen-t mondtunk arra a felkérésre, amely Romániából érkezett. Marosvásárhelyi barátunk és egykori grafikusunk, Boros Olimp addig "szekált", amíg beadtuk a derekunkat. Olimp egy minden rocker fantáziáját megmozgató SZUPERBULIT szervezett, és ennek nem tudtunk ellenállni! Ez nem is csoda, hiszen 1993-96. között 18 koncertünk volt Erdélyben, és sohasem csináltunk titkot abból, hogy rendkívül fontos számunkra a "megszállt területeken" való jelenlét, az ige hirdetés. Április 19-én és 20-án a TOTAL HARD IN TRANSYLVANIA elnevezésű mini fesztivál keretében, közösen a TANKCSAPDÁ-val tiszteletünket tesszük Székelyföldön, azt gondolom sok ezer fémszívű örömére. Akik többet akarnak megtudni a buliról és az összeállásunk további hátteréről, az innentől kezdve gyakrabban keresse majd fel a moby-dick.hu-t, mert lesznek hírek és további események is!"
Mint ahogy Gábor szavaiból is kiderült, érdemes lesz visszalátogatni sűrűbben a honlapra az elkövetkezű idűkben! Hamarosan részletes információk kerülnek fel a TOTAL HARD IN TRANSYLVANIA buliról, valamint a zenekarral kapcsolatos friss hírekrűl továbbra is elsűkézbol tájékoztatunk benneteket!


2002. március 1.:
A február 23-i Farkasfarsangról felkerült egy koncertbeszámoló, amely a bulinak főként a Moby Dick-kel kapcsolatos részét mutatja be.


2002. február 16.:
Szenzációs, és meglepő hírről számolhatunk be! 5 év után ismét stúdióban a MOBY DICK! Mint közismert, GG, a hajdani basszer "sajnos" már régóta sportrajongói szenvedélyének hódol, és dolgozik. Az NB 1-ben szereplő MATÁV SOPRON labdarúgó klub menedzsereként úgy gondolta, érdemes lenne feldolgozni és megújítani a város foci indulóját. A dal zenéjét és szövegét még a 80-as évek végén, egy bizonyos Buczkó András úr írta. A feldolgozás ötlete szilveszter éjszakáján vert szöget Gábor fejébe, és az ötletet gyors cselekvés követte. Felkérte a hajdani sógort, Mentes Norbertet a dal megreformálására. Norbit ugyan váratlanul érte az invitálás, de 2 hét alatt elkészült a rockosított művel, amit a héten már rögzített is a legendás csapat 3/4-e, az ismert soproni rádiós szerkesztő, Tancsák Csaba stúdiójában. A felvételen nem HOFI dobsoundja hallható, hiszen Tacsi programozta a dobokat, de összegzésként elmondható a felvételről, hogy súlyosan siklanak a punk-rockos témák, és hát a dalt éneklő SMICI hangja sem hátrányára változott az évek folyamán. A szurkolók körében is várhatóan nagy sikerű Sopron Induló 2002. február 20-tól már letölthető honlapunkról! A dal nem kerül hivatalos hanghordozón kereskedelmi forgalomba, ezért mindenki számára ez egy egyedüli, és "free" lehetőség a dal beszerzésére. Ezzel a kezdeményezéssel elsők közt csatlakozunk azon előadók táborához, akik Interneten, ilyen jelleggel teszik hozzáférhetővé 1-1 új dalukat a hallgatóság számára.


2002. január 19.:
Sokak kérésére lecseréltük A FÓRUM-ot! Mostantól nem kell regisztrálni, és egyszerűbb lett a használata is! A ZENEKAR VENDÉGKÖNYVE, HONLAP VÉLEMÉNYEK, és további témák a megújult FÓRUM-ban találhatók!


2002. január 9.:
Bővült a Rendelés menüpontunk! Termékinfókkal, és egy újabb exkluzív ajánlattal találkozhattok!


2002. január 4.:
Mint azt már több helyen olvashattátok, egyszeri alkalommal ismét lesz Akela Farkasfarsang, 2002. február 23-án, a Petőfi Csarnokban. Előzetes, és legfrissebb hírek szerint az est meghívott sztárvendége Schmiedl Tomi lesz! A hosszú évek után ismét színpadra lépő énekes-gitáros "Dicker", a honlapon olvasható villáminterjú keretében mesélt az eseményről.